Aktuální jídelníček

 

jídelníček 2019.doc (32256)

 

Pokrmy mohou obsahovat alergeny 1 - 14

Seznam alergenů publikovaný  ve směrnici 2000/89

ES od 13.12.2014 směrnicí 1169/2011 EU

1.  obiloviny obsahojící lepek / pšenice,žito,ječmen,oves,špalda,kamut a výrobky z nich

2.  korýši / a výrobky z nich

3.  vejce / a výrobky z nich

4.  ryby / a výrobky z nich

5.  podzemnice olejná / arašídy a výrobky z nich

6.  sójové boby - sója / a výrobky z nich

7.  mléko / a výrobky z něj

8.  skořápkové plody / mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich

9.  celer / a výrobky z něj

10. hořčice / a výrobky z ní

11. sezamová semena / sezam a výrobky z nich

12. oxid siřičitý a siřičitany / v koncentracích vyšších 10mg/kg nebo 10mg/l, vyjádřeno SO 2

13. vlčí bob / lupina / a výrobky z něj

14. měkkýši / a výrobky z nich